Låt Eminems näve visa vägen

WOW. Det är precis det här jag pratar om när jag pratar om artister och att ta ställning. Eminem lämnar mig med ett leende och med mycket hoppfulla tårar i ögonen. Jag ska berätta varför.

Populärkulturen som bärare av budskap, av värden eller motstånd är helt överlägsen. Frågor kan tuggas och malas i politiska rum men det är inte förrän de hamnar i en popkulturell kontext som de verkligen får fäste hos folket och når hela vägen ut. Se på feminismen och Beyoncé. Se på Zara Larsson och antisexismen. 

Så när Eminem i ett klipp under BET Hip Hop awards rappar loss i fräsande vrede om Trump och om vad som är ruttet i Amerika just nu så kommer det att få stora konsekvenser. Eminem når ut till miljoner människor, människor som lyssnar på det han har att säga. 

Och när Eminem drar ett streck i sanden. Som delar de som är med honom mot Trump från de som är mot honom. Så gör han någonting jag hoppas många artister inspireras av.

Vågar han utmana sina fans, vågar fler.

Screen-Shot-2017-10-11-at-8.27.54-AM-1507724896-640x473.png

Så kom igen, artister - låt Eminems näve i luften visa vägen.

Annah Björk