VIDEOPREMIÄR Loreen ”'71 Charger”

Loreen är tillbaka med en helt ny video, regisserad av stjärndesignern och fotografen Johan Lindeberg. Jag har fått förtroendet att allra först visa videon till ”71’ Charger” – det nya kapitlet i Loreens pånyttfödelse. Ett kapitel med ett skrämmande cliffhanger-slut.

Jag vill förmedla att jag inte bryr mig, I rather kill my self in a 71 Charger, säger Loreen i en exklusiv intervju med mig.

unnamed.jpg

Hon har varit en av landets mest egensinniga artister och en av de största. Hon har tagit sig fram genom breda tv-program som Idol och Melodifestivalen – inte minst genom att vinna Eurovision med sin stilbildande ”Euforia” – ändå är Loreen en artist som alltid sätter sina egna spelregler.

Trots att hennes nya musik är en reaktion på omvärldens förväntningar på henne, har man aldrig riktigt vetat vad man kan vänta sig av henne.

'71 Charger är början på en nystart, en pånyttfödelse. Videon är regisserad av Johan Lindeberg (J.Lindeberg, BLK Denim), som också gör den visuella inramningen på lanseringen. I filmen kör en naket sminkad Loreen en Dodge 71 Charger genom ett ensamt, grått svenskt landskap. Tills hon kommer fram till vägens ände, ett stup. 

 

Hej Loreen, vad handlar '71 Charger om?

"71 Charger är startskottet på en resa i ny riktning. Den handlar om att byta sig loss från andras åsikter om mig själv. Det gäller att ta bort den imaginära påtryckningen från omvärlden och sluta bry sig om vad andra tycker. Du är inte fri om du anpassar dig till andra. Det är dags att släppa gamla föreställningar och påbörja resan in mot mig själv för att kunna möta andra... Det är samtidigt sagt med viss humor. Inspirationen är tagen från Grace Jones och det hon uttryckte med Private Life. 

Jag vill förmedla att jag inte bryr mig I rather kill my self in a 71 Charger. 

unnamed-1.jpg

Hur hittade du dit?

– Hela albumet är som en reflektion av min egen personliga sökprocess. Jag vill använda mitt album som en plattform för att utveckla mig själv, och skapandet är en del i det. 

71 Charger är första delen i en trilogi släpp från Loreen. Hon släpper albumet Ride den 24 november.