VIDEO+INTERVJU: Little Jinder "Amy"

Tro, samhörighet och den omänskliga och livsfarliga pressen som framför allt kvinnliga musiker utsätts för och sedan förväntas leva upp till. Det är temat i Little Jinders starka överraskningssingel "Amy", som kom för bara två veckor sedan.

Jag har redan smygvisat en work in progress-version av videon in min spaning i Gomorron Sverige i den här kompletta Little Jinder-munderingen från "Ful och tråkig tjej"-eran:

Men nu är videon äntligen helt klar och här är den i sin helhet! Duktiga regissören heter Henrik Burman och den ännu mindre Jinder spelas av Linda Pedersen. Jag älskar hur videon verkligen är som en väldigt kort och väldigt relaterbar film, och kan inte slita ögonen från den.

Hej Little Jinder, hur var det att spela mot "en ung Little Jinder" i videon?

– Det var så speciellt, när jag tittade in i monitorn när Linda Pedersen (som spelar mig) filmade sina scener såg jag verkligen mig själv i henne. Det var en sjuk upplevelse att nästan se sig själv utifrån! Mycket känslor, ehe.

Vad betyder videon för dig?

– En kompis sa att jag visar mer av mig själv än vad jag gjort tidigare, det är nog därför den känns speciell. Den betyder såklart mycket, mitt överjag kramar ju om mitt yngre jag... Det är mysigt. 

Berätta om stilen med fishnet-masken - btw så fint!

– Älskar min nya stil CITY FUNERAL by stylist Robert Rydberg! Det är väl på tiden att floret åker på... tänkte vi.

Vad gör du de kommande månaderna?

– Jag turnerar till sista augusti sen ska jag operera mig och vara tyst och ta det lugnt i två månader sen kommer min nya skiva!

Annah Björk