Höstens första avsnitt av Haverikommissionen

Jag gör en podd tillsammans med en herre som har jobbat lika länge i nöjesjournalistikbranschen som jag har levat typ (lyssna här ovan). Egentligen har han mest skrivit om sport men det vill han inte prata om utan han tycker mest om musik och tv. Lasse Anrell och jag träffades i Gomorron Sveriges morgonsoffa och föll pladask för varandra. Tror det var våra gemensamma nämnare brinnande passion för pop och det obstinata som gjorde det.

haverikommissionen1.jpg

Haverikommissionen tar pop på gravallvar och så går vi loss på en låt, en tv-personlighet, en tendens eller annat som förtjänar vårt haveri. I veckan spelade vi in höstsäsongens första avsnitt. Jag frågade Lasse vad han tyckte om höstens första inspelning:

– Det bästa med premiäravsnittet var ju självklart att jag äntligen fick prata om Kamferdrops. Detta ljuvliga fenomen av dårsmak och god smak. Äntligen fick vi gå till botten med den norska bruden. 

Varför har vi bestämt oss för att fortsätta med Haverikommissionen?

– Vi gör en säsong till för att vi måste. Vi är så bra och övriga popbevakningen i media är så sjukt medioker. 

Sant. Varför ska man lyssna?

–För att ni måste. Det är bara här ni kan få höra analyser och flams om så skilda saker som Tomas Ledin och den allra svåraste nya musiken. Och så är det ju aldrig tråkigt att höra från Annah att hela världen handlar om Lana del Rey.

 

ahveri.jpg

Podden har temat "Mitt Sommarlov". Vi snackar Kamferdrops vansinniga värld, bakom kulisserna på The summer of Lana Del Rey, Håkan Hellström-debatten och Johaug-drevet. Hat, hot, upprättelse och idoldyrkan. 
Och så havererar vi på Ebbots ark och tipsar om ny svinbra musik.

Annah Björk1 Comment